Då utbildningarna hos oss både är utvecklande och utmanande kan det vara klokt att boka in tid i kalendern redan nu för förberedelser, eventuellt tentaplugg och reflektion.

Här delar vi med oss av tre tips på hur du kan tänka för att få ut det mesta av den utbildning du valt att investera din tid och energi i.

1. Boka in tid i din kalender
Att avsätta tid till förberedelser både inför, under och efter utbildningen är en framgångsfaktor för att nå målet med din kompetensutveckling.

2. Förbered dig och formulera mål
Inför respektive utbildningstillfälle, fundera över vad som är särskilt viktigt för dig och din organisation att du får med dig från utbildningen. Fråga din chef och dina kollegor om det till exempel finns några speciella frågor som kunderna brukar ställa, eller vanliga missförstånd.

3. Reflektera – tillämpa och förankra kunskapen i ditt jobb – utvärdera
Efter respektive delkurs, berätta och diskutera det du lärt dig med din chef och dina kollegor – syftet är att kunskapen ska kunna tillämpas på din arbetsplats. Kom ihåg att du som nyligen gått en utbildning kommer att kunna tillföra utvidgad kunskap även till erfarna kollegor. Det skapar förutsättningar för ett bra givande och tagande från båda håll.


Mer läsning:

Kontakta mig

Maria Enger

Specialized Client Director

Tel: +46 8 586 17 545

maria.enger@exedsse.se