Om tjänsten

Vi söker en Program manager/administratör med kvalitetsansvar för risk- och försäkringsutbildningar som kommer att arbeta i en bred roll med flera kontaktytor. IFU är en del av Handelshögskolan i Stockholm Executive Education och är Sveriges ledande leverantör av utbildning för yrkesverksamma inom försäkring och Risk Management. Du kommer att ingå i ett team tillsammans med tre affärsansvariga, där du kommer  att ha ansvar för all administration rörande våra utbildningar inom risk och försäkring. Stämningen i teamet präglas av entreprenörsanda, glädje och energi, där vi värderar laget före jaget och att ha kul tillsammans.

Du erbjuds

 • En utvecklande roll där du kommer vara en viktig funktion för att sätta strukturer och effektivisera interna flödenNyhete
 • Att vara del av verksamhetsutveckling och varumärkesbyggande
 • Att arbeta i en stimulerande miljö i en bred roll med frihet under ansvar

Arbetsuppgifter

Som Program Manager kommer du att ansvara för utbildningsadministration och kvalitetsarbetet i våra utbildningar. Din roll kommer bland annat att innebära:

 • Utbildnings- och tentamensadministration där du exempelvis ska skapa programhemsidor med pedagogisk struktur och innehåll, hantera tentamina, bokning av lokaler, göra kursutvärderingar och fakturera.
 • Att ha en nära kontakt och ge stöd till både lärare och deltagare före, under och efter utbildningen där din uppgift även är att stötta lärarna i sina pedagogiska upplägg vid både online- och salsundervisning.
 • Verksamhet- och programutveckling, vilket kan innebära projektledning med digitala inslag som exempelvis studioproduktioner.
 • Att sätta upp strukturer och rutiner för hur ni ska arbeta på ett effektivt sätt.
 • Att projektleda arbetet med uppdatering och vidareutveckling av ramverk för utbildningarna så de uppfyller ställda kriterier och är relevanta för marknaden.

Vi söker dig som

 • Har en avslutad akademisk utbildningsbakgrund inom relevant område.
 • Har några års arbetslivserfarenhet av en administrativ och koordinerande roll där du har plockat på dig erfarenheter av att driva ditt eget arbete och bibehålla en god struktur.
 • Har en mycket god IT-kunskap och systemvana där du i arbetslivet använt dig av Office365, gärna något LMS och andra digitala kommunikationsverktyg.
 • Talar och skriver obehindrat på både svenska och engelska då du kommer att använda båda språken i ditt dagliga arbete.
 • Har en förmåga att kommunicera pedagogiskt då du kommer att ansvara över uppdatering och kommunikation via vår webb.

Det är meriterande om du har

 • Erfarenheter från försäkringsbranschen där du har fått förståelse för olika begrepp och processer
 • Ett intresse för pedagogiska processer

Som person är du

 • Strukturerad och noggrann
 • Proaktiv och orädd
 • Benägen att arbeta självständigt såväl som tillsammans med andra
 • Ansvarstagande

Utöver ovan ser vi att du är prestigelös och kan tänka dig att göra stort som smått. Du trivs i att vara ”the go to person”, att jobba i ett mindre team och ändå vara del av en större helhet.

Övrig information

Start: Augusti 2021, med hänsyn till eventuell uppsägningstid på 1-2 månader

Omfattning: Heltid, måndag till fredag 8.30-17.00

Anställningsform: Tillsvidare, med 6 månaders provanställning

Placering: Handelshögskolan, Stockholm

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vårt önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Om oss

IFU är Sveriges ledande leverantör av utbildning för yrkesverksamma inom försäkring och risk management.  Vi startade som försäkringsbranschen eget utbildningsinstitut (Institutet för FörsäkringsUtbildning) och är fortfarande det naturliga valet när det gäller utbildningar inom försäkring. IFU:s diplomutbildningar sätter standarden vad gäller nivå och inriktning i branschen.

IFU är sedan 2005 en del av Handelshögskolan i Stockholm Executive Education – Nordeuropas ledande partner för executive education och rankad som bäst i Norden inom ledarskap och affärsutveckling enligt Financial Times. IFU drivs kommersiellt men överskott går till forskning på Handelshögskolan i Stockholm.

Handelshögskolan i Stockholm Executive Education är Nordeuropas ledande partner för executive education och rankad som bäst i Norden inom ledarskap och affärsutveckling enligt Financial Times. Som en del av Handelshögskolan integreras här den akademiska forskningen med näringslivet. Handelshögskolan i Stockholm Executive Education utvecklar ledare med fokus på spetsområden som innovation & entreprenörskap, hållbar tillväxt och finansiell ekonomi, samt ökar konkurrenskraften hos företag, organisationer och offentlig sektor genom kraftfull transformation. IFU är en del av Handelshögskolan i Stockholm Executive Education och Sveriges ledande leverantör av utbildning av yrkesverksamma inom försäkring och risk management.

Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter olika bakgrunder och erfarenheter bland våra anställda. Därför välkomnar vi alla sökanden oavsett deras kön, etnicitet, könsidentitet eller könsuttryck, funktionsförmåga, sexuell läggning, ålder, eller religion eller annan trosuppfattning.

Välkommen att registrera din ansökan här